facebook dark twitter02 dark youtube dark 

Rede seng/husstøvmider

Stop med at rede seng om morgenen:

Vi opholder os i gennemsnit 7-8 timer i soveværelset hvert eneste døgn, og det skaber store mængder fugtig luft.
Husstøvmider trives bedst ved en relativ luftfugtighed på 55-75 procent og en temperatur på 17-32 grader. Din seng er derfor en perfekt opholdsplads for husstøvmider.
I sig selv er husstøvmider fuldstændig harmløse. Imidlertid er eller bliver nogle mennesker allergiske over for visse enzymer i husstøvmidernes ekskrementer eller over for dele af døde husstøvmider.
Da et menneske sveder omkring 2 dl vand hver nat, så det er vigtigere, at din seng bliver tørret, end at den bliver redt, inden du igen kryber til køjs om aftenen.
Gode råd til et nyt morgenritual:
• Børst lagnet med hånden.
• Ryst dyne og pude. Ryst dem gerne ud af det åbne vindue, og lad dem gerne hænge og tørre i den friske luft, hvis du har tid. Når dynen luftes, tørrer den hurtigere, så husstøvmider ikke kan leve der.
• Læg dynen i fodenden. Læg dynen i fodenden med undersiden op, så dynen kan tørre helt.
• Luft ud med gennemtræk i mindst 10 minutter i soveværelset.
• Lider du af astma eller allergi, anbefaler Astma-Allergi Danmark, at du vasker sengetøj ved 60 grader mindst hver 14 dag. Dyner og puder skal vaskes 4 gange årligt ved 60 grader og tørre i tørretumbler.
• Astma-Allergi Danmark Anbefaler desuden, at du som astmatiker eller allergiker bruger rullemadras, som også skal vaskes 4 gange om året ved 60 grader - så er der en barriere ned til selve madrassen, der ikke kan vaskes.

Udskriv Email